NAJNOVIJA SAZNANJA U SLUČAJU TERORISTIČKOG AKTA: Ubijeni vehabija i Despotović sve isplanirali, ISCURELE PORUKE
Ambasada Izraela u Beogradu, Foto: Marko Karović

najnoviji detalji

NAJNOVIJA SAZNANJA U SLUČAJU TERORISTIČKOG AKTA: Ubijeni vehabija i Despotović sve isplanirali, ISCURELE PORUKE

Žujović je juče oko 11 sati samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića. (34) u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu

Objavljeno:

Policija utvrđuje sve okolnosti terorističkog udruživanja Miloša Žujovića (25), koji je juče samostrelom ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela, i Igora Despotovića, koji je uhapšen juče u policijskoj akciji nakon likvidacije Žujovića.

Naime, kako je "Blic" pisao, prvo je uhapšen Igor Despotović (25) kao saradnik Miloša Žujovića, kojeg je napadnuti žandarm likvidirao nakon napada koji se dogodio juče oko 11 časova ispred Ambasade Izraela u Beogradu.

Kako saznaje "Blic", Žujović, koji je postao vehabija i promenio ime u Salahudin, i Despotović, koji je već osuđivan za dela povezana sa terorizmom, imali su konstantnu i dugu komunikaciju iz koje je jasno vidljivo kako su isplanirali svaki korak terorističkog napada ispred ambasade Izraela u Beogradu.

Miloš Žujović
Miloš Žujovićfoto: Privatna arhiva

"Uhapšeno i drugo lice"

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je danas saopštio da je pored Despotovića uhapšen i Kemal Begović, nakon što je na više lokacija širom Srbije izvršen pretres.

- Postoje ljudi koji pripadaju vehabijskom pokretu. Kada pogledate šta je u stanovima tih ljudi, vidite da su pripadnici ekstremista. Treba pronaći adekvatnu vezu između aktivnosti vehabija i konkretnog događaja - rekao je Ivica Dačić za RTS.

On je naveo da je kod jednog lica pronađen snimak na kojem se zaklinje na vernost terorističkoj organizaciji "Islamska država".

1 / 5 Foto: MUP Srbije

"Teroristički akt"

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić doneo je odluku posle jučerašnjeg terorističkog napada o proglašenju crvenog nivoa bezbednosnih pretnji od terorizma.

- Svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju mere kako bi osigurali bezbednost i sigurnost građana - stoji u opisu fotografija objavljenih na Instagram profilu MUP-a.

Aleksandar Vučić u poseti ranjenom Milošu Jevremoviću

Podsećamo, Žujović je juče oko 11 sati samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića. (34) u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, a kod sebe je imao i nož.

Miloš Jevremović (34), pripadnik Žandarmerije koga je napadač ranio samostrelom, operisan je u Urgentnom centru gde mu je iz vrata izvađena strela i nalazi se u stabilnom stanju.

Žujović je radio kao dostavljač hrane, a komšije su ispričale da je par bio tih i da su "živeli svoj život".

Bonus video:

00:48

Snimak hapšenja terorista

(Espreso/ Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.